Κανόνες και νομοθεσία πτήσης Drone στην Ιταλία

0
Aerial drone in Italy
Aerial drone in Italy

Σύμφωνα με την εθνική αρχή αεροπλοΐας της Ιταλίας (ENAC), η Ιταλική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, η πτήση Drone είναι νόμιμη στην Ιταλία, αλλά σας συνιστούμε να γνωρίζετε και να συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς για τα Drones που αναφέρονται παρακάτω.

Γενικοί κανόνες για την πτήση ενός Drone στην Ιταλία

Με βάση την έρευνά μας και την ερμηνεία των νόμων, εδώ είναι οι πιο σημαντικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε για την πτήση ενός ιπτάμενου Drone στην Ιταλία.

Aerial drone footage of panoramic view of Florence in Italy
Aerial drone footage of panoramic view of Florence in Italy
  • Τα Drones πρέπει να αναγνωρίζονται με πινακίδα που να δείχνει την ταυτότητα του συστήματος και του χειριστή. Από την 1η Ιουλίου 2016, εκτός από τις πινακίδες που απαιτούνται από το άρθρο 8.1, όλα τα αεροσκάφη που επιτρέπουν τη μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο πρέπει να είναι εξοπλισμένα με μια ηλεκτρονική συσκευή αναγνώρισης.
  • Οι πιλότοι Drone πρέπει να διατηρούν μια άμεση οπτική επαφή με το drone τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.
  • Τα Drone δεν επιτρέπεται να πετάξουν τη νύχτα.
  • Τα αεροσκάφη δεν επιτρέπεται να πετούν πάνω από ανθρώπους ή πλήθη, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών εκδηλώσεων, συναυλιών και άλλων μεγάλων γεγονότων.
  • Τα Drone που πετούν για αναψυχή δεν επιτρέπεται να πετάξουν πάνω από 70 μέτρα πάνω από το έδαφος και τα Drone που πετούν για εμπορικούς σκοπούς δεν επιτρέπεται να πετάξουν πάνω από 150 μέτρα πάνω από το έδαφος.
  • Τα Drone δεν επιτρέπεται να πετάξουν μέσα σε 5 χιλιόμετρα (6,8 μίλια) από οποιοδήποτε αεροδρόμιο.
  • Οι πιλότοι εμπορικών Drone που εκτελούν επιχειρήσεις χαμηλού κινδύνου πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμόρφωσης με τις ειδικές απαιτήσεις προς την ENAC, μαζί με παράβολο 94 ευρώ. Για επιχειρήσεις υψηλότερου κινδύνου, οι πιλότοι εμπορικών Drone πρέπει να λάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης και εκμετάλλευσης καθώς και πιστοποιητικό υγείας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις απαιτήσεις για εμπορικές λειτουργίες στην ιστοσελίδα της ENAC.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νόμους περί Drone της Ιταλίας, ανατρέξτε στο έγγραφο που εκδόθηκε από την ENAC.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε απευθείας με την ENAC προτού ταξιδέψετε με οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε, εδώ είναι τα στοιχεία επικοινωνίας τους: comunicazione@enac.rupa.it / +39 06 445 961

Βρήκατε κάποιο σημείο του άρθρου μη ενημερωμένο με τη νέα νομοθεσία; Παρακαλώ ενημερώστε μας άμεσα στο drone at dronements.gr . Σε ευχαριστούμε πολύ που θα είσαι ο νέος μας συνεργάτης!