Αυτό το πολύ αισιόδοξο σε ότι αφορά τους χρόνους εγχείρημα, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται αλλά ακόμα βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο, όπου γίνονται δοκιμές σε υπό κλίμακα, μη επανδρωμένα μοντέλα.

γηηγη

Στο κανάλι της Alauda στο Youtube, μπορείτε να παρακολουθήσετε ορισμένα σχετικά video, τα οποία -για να είμαστε ειλικρινείς- δεν πείθουν ότι μέσα σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμα τα αγωνιστικά drone φυσικό μεγέθους…

Μιλάμε για αεροσκάφη “airspeeder” όπως τα ονομάζει η Alauda, διαστάσεων 4 μέτρων σε μήκος και 3,5 μέτρων σε πλάτος, με σκελετό από αλουμίνιο και τέσσερις βραχίονες διατεταγμένους σε σχήμα “Χ”, που θα φέρουν από δύο ομοαξονικούς έλικες, κινούμενους από πανίσχυρα, ηλεκτρικά μοτέρ.

Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες Li-Po τύπου, χωρητικότητας 500 kW, ενώ το συνολικό βάρος των αγωνιστικών, θα είναι 230 κιλά, με ικανότητα για ταχύτητες της τάξεως των 200+ χλμ./ώρα. Και όλα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2020, σύμφωνα με την Alauda, η οποία ισχυρίζεται ότι θα έχει έτοιμα 10 αγωνιστικά, για να στηθούν στην γραμμή εκκίνησης του πρώτου αγώνα επανδρωμένων οκτακόπτερων στην ιστορία!

Οι πρώτες δοκιμές επανδρωμένου αγωνιστικού drone, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, τον Νοέμβριο του 2019, στην έρημο Mojave της Καλιφόνια στις ΗΠΑ, ενώ αυτές τις μέρες (4-7 Ιουλίου 2019), θα γίνει μια επίδειξη των υπό κλίμακα, μη επανδρωμένων drone, στο Goodwood Festival of Speed, στην Βρετανία.

Φιλόδοξο το πλάνο…

Πηγή: https://www.bikeit.gr/roi-eidiseon/item/20479-airspeeder-agones-me-epandromena-drone-to-2020 / Γράφτηκε από τον Κώστας Γαμβρούλης